TBR Juli | Sommarläsning

6 månader har gått på detta år och sommaren är i full gång, även om vädret inte riktigt förstått det än. Som många andra så befinner jag mig just nu i ett lov utan jobb, så jag har en hel del tid över till att göra olika saker, eller bara slökolla på olika serier hela dagarna. Med så mycket tid över så är också läsning en grej som jag vill och skall syssla med mycket. Men vad skall jag läsa nu då under sommaren? Jomen självklart så vill jag götta ner mig i olika sommarböcker, eller i alla fall några. Så här kommer några böcker som jag vill försöka läsa nu under Juli månad.
 
Listan är inte inristat i sten btw, kan ändras. Detta är bara böcker som jag känner för att läsa just nu! 
 
Beauty Queen av Libba Bray | Goodreads

Detta är en bok som jag har velat läsa under en längre tid nu. Jag har nästan enbart hört bra saker om Libba Bray och en bok som handlar om ett gäng unga tjejer som tävlar i skönhetstävlingar kraschlandar på en ö, där de får försöka överleva på egen hand, låter som en underbar grund till en bok. Jag förväntar mig dramaqueens, girl power, brutna naglar, inre styrka och många skratt. Gör mig inte besviken nu Libba Bray!
 
 
 
My Life Next Door av Huntley Fitzpatrick | Goodreads 

Denna bok har stått i min bokhylla i lite mer än ett år nu. Jag köpte den förra sommaren när jag kände för att läsa små gulliga sommarböcker. Men av en anledning så blev denna som oläst. Så nu när sommaren äntligen är här så känner jag att det är dags att ge denna fina bok en chans, för denna bok är vacker! (Vi har väl redan noterat att vi bokälskare är ytliga av oss, right?). Det som lockar mest med denna bok är inte att det handlar om en sommarromans utan att mycket av fokusen i denna bok ligger på familj och familjerelationer, något som jag gillar att läsa om. Men handlingen är ganska typisk. Tjej bor med sin tråkiga, tysta familj. En dag flyttar en snygg kille in, med sin stora och högljudda familj. De börjar träffas och kärlek uppstår (antar jag) men killen har en hemlighet... osv. Hört bra saker om denna bok så jag är exalterad.
 
 

Amy and Roger's Epic Detour av Morgan Matson | Goodreads

Vad är mer sommar än roadtrips? Det är precis vad denna bok handlar om iallafall. Eftersom jag själv inte kommer åka på en roadtrip över världen i år så känner jag för att uppleva det genom denna bok när jag själv ligger i tryggt förvar - Aka ligger i min säng. Amys mamma har flyttat en bra bit ifrån vart de bodde innan, och Amy som nyss slutat skolan måste nu åka från California till Connecticut. Men problemet är att Amy har svårt att köra bil då hennes pappa dog i en bilolycka, så hon får hjälp av Roger som är en gammal vän till familjen. Båda två ger sig av på denna roadtrip, men bagage (både fysiskt och psykiskt). Om du någon gång stöter på denna bok i en affär så uppmanar jag dig att stanna och plocka upp boken samt bläddra lite i den. Varför? Jo, för boken är fylld med bilder och spellistor och massa annat skoj vilket, vad jag hört, skall göra upplevelsen av att läsa denna bok verka mer realistisk och riktigt skapa känslan av att man är med på deras Roadtrip. Rolig fakta, Författaren själv åkte just på samma resa som hennes karaktärer i boken gör och under hennes resa så tog hon bilder och liknande - och det är dem bilderna du ser i boken. Jag har nästan bara hört bra saker om Morgan Matson och jag ser verkligen fram emot att läsa denna bok. 
 


The Darkest Minds av Alexandra Bracken | Goodreads

Första boken av tre. Kanske inte den mest somriga boken som jag kunde välja, men man kan ju inte sitta och läsa om romanser och solsken hela månaden, eller? Varför jag nu vill läsa denna bok är enkel, det är på grund av Booktube, såklart. Alla (läs många) har läst denna bok och alla (Läs många) älskar denna bok. Så jag måste ju helt klart läsa denna och bilda mig min egna uppfattning. Jag tänker inte säga så mycket om denna bok utan istället låta er läsa beskrivningen till boken, då den fick mig intresserad i alla fall. 
 
"When Ruby woke up on her tenth birthday, something about her had changed. Something alarming enough to make her parents lock her in the garage and call the police. Something that gets her sent to Thurmond, a brutal government “rehabilitation camp.” She might have survived the mysterious disease that’s killed most of America’s children, but she and the others have emerged with something far worse: frightening abilities they cannot control. Now sixteen, Ruby is one of the dangerous ones."
 


Half The World av Joe Abercrombie | Goodreads

Fortsättningen till "Half a King". Eftersom jag älskade första boken så måste jag ju läsa vidare. Half A King var beroendeframkallande, spännande och rolig, den hade olika twist överallt och Abercrombie fick mig att gapa av chock under vissa tillfällen i den första boken. Jag måste få reda på fortsättningen, jag bara måste. 
 
Första boken följer en ung pojke vid namn Yarvi som aldrig riktigt var menad att bli kung, hur skulle han ens kunna bli det? En kung måste ju kriga, kämpa för sitt land och visa vem det är som bestämmer. Men Yarvi är först alldeles för ung men sen så kan han inte ens lyfta ett svärd på grund av att hans svärdhand är inte som alla andras händer, den fungerar inte. Han är halvt en kung. Men nu när hans far och äldre bror är död så är han den enda som kan ta över tronen.
 
 

Vi får väl se vilka böcker på denna lista som jag läser eller inte. Men just nu så är mitt mål att läsa dessa böcker (Och gärna mer) under Juli månad! 
    
Lämna kommentar publicerat i böcker
Taggar: Bookgasm, Böcker, bok, books, contemporary, dystopi, fantasy, läsa, mysteri, tbr