Vad jag läser just nu

Så, något som har visat sig vara ett väldigt populärt ämne att prata om inom bokvärlden är vad man håller på och läser just nu. Så jag tänkte helt enkelt dela med mig av vilka böcker jag håller på att ta mig igen just nu. 

Personligen så gillar jag inte att läsa flera olika böcker samtidigt, att hoppa från en historia till en annan kan bli väldigt "mosigt" i min hjärna tillslut, speciellt om man läser olika genrar. Att gå från en kärlekshistoria till en faktabok till en fantasystory kan bli... lite väl mycket. Så jag brukar helt enkelt ta dem en i taget. 

Dock så har jag en slags läsrutin som jag har haft ett tag, denna rutin gör att jag ändå läser 3 olika böcker i taget, fast på olika sätt. Jag har alltid en bok som jag fokuserar på som ligger på sängbordet tills jag är klar med den. Om jag ligger i sängen eller sitter i soffan eller whatever, så är det den boken jag läser. Sen har jag en ljudbok som jag lyssnar på när jag åker buss (man blir nästan förvårnad över hur fort man kan lyssna igenom en bok enbart genom att lyssna på den när man åker buss, för då inser man hur mycket tid man faktiskt spenderar på en buss), och sen så har jag en badbok. En badbok är vad det låter som, en bok som jag läser när jag badar. Vatten och böcker går ej bra ihop så jag vägrar att ta med mig mina vackra, underbara och dyra inbundna böcker in till badet, men jag vill ju fortfarande läsa när jag ligger där. Så då tar jag oftast med mig en pocket, den där lilla varianten som säljs överallt. Pocket är en form som jag ej gillar att läsa ifrån plus enligt min smak så är de böckerna inte så estetiskt snygga, men detta gör att jag inte heller är rädd att förstöra dem = den perfekta badboken! Badboken är också den bok som oftast tar längst tid att läsa igenom då jag badar inte lika ofta som jag åker buss eller ligger i min säng. 

Så, de 3 böcker jag läser just nu är:

Half a king - Joe Abercrombie (sängboken) | Goodreads
Detta är första boken i en planerad trilogi, andra boken vid namn "Shattered Sea" är redan släppt. Boken följer en ung pojke vid namn Yarvi som aldrig riktigt var menad att bli kung, hur skulle han ens kunna bli det? En kung måste ju kriga, kämpa för sitt land och visa vem det är som besämmer. Men Yarvi är först alldeles för ung men sen så kan han inte ens lyfta ett svärd på grund av att hans svärdhand är inte som alla andras händer, den fungerar inte. Han är halvt en kung. Men nu när hans far och äldre bror är död så är han den enda som kan ta över tronen.

Detta är min första Abercrombie bok som jag läser, man jag har hört otroligt bra saker om honom. Detta är också författarens första YA-bok, så om man inte är så värst van fantasyläsare men vill smått börja kliva in i världen av magi, fiktionella världar och slott med kungligheter så är nog denna bok en bra start, tror jag. Har ju inte läst klart den än. Men jag ser fram emot äventyr, hämnd, galna karaktärer och politiska intriger - Något som görs bäst i fantasyböcker. 
 
 
 
 
 

Percy Jackson and The Titan's Curse - Rick Riordan (bussboken/ljudboken) | Goodreads
Tredje boken i Percy Jackson serien. Efter att jag blev så jäkla imponerad och glad över den första boken så har jag ju självklart fortsätt med serien, jag känner att Percy kommer bli en av mina nya favoritkaraktärer. Jag tänker inte gå in på handlingen om denna bok då det skulle nog spoila något om de första böckerna. Men jag förväntar mig gudar, sarkasm och stora jäkla ävenentyr. 

Jag lyssnar på ljudboken mest för att den är ganska lätt, man hänger med på vad som händer och han som läser den har en skön röst. Jag lyssnar på engelska och jag lyssnar genom Storytel - En ljudbokstjänst som jag varmt rekommenderar.

 
 
 
 
 
 
 
Boktjuven - Markus Zusak (Badboken) | Goodreads
Tillsist så har vi badboken. Detta är den enda bok som jag läser just nu som är på svenska. 

"Det är Döden som vill att du följer med. Han vill att du lyssnar till berättelsen om den unga Liesel Meminger vars liv och öde han fascineras av. Och när döden ber dig lyssna är det svårt att låta bli! Tyskland 1939. Landet håller andan. Döden har aldrig haft mer att göra, och det är bara början. Nioåriga Liesel Memingers liv förändras när hon plockar upp en bok på marken bredvid sin lillebrors grav. Det är Dödgrävarens handbok som lämnats där av misstag och det är den första bok hon stjäl. Med hjälp från sin fosterpappa lär hon sig läsa och snart har hon inlett en kärleksaffär med ord och böcker."
 
Denna bok har man hört mycket om, den klassas som en av de böcker som beräknas bli en klassiker, fan den är ju nästan en klassiker numera. Det är en av de där böcker som du tydligen måste läsa innan du dör, så jag bestämde mig att helt enkelt läsa den. Det är inte en liten bok, men det gör inget. För det jag har läst änsålänge är helt underbart. Strukturen, språket, karaktärena, världen - allt! 
Miljön är hemsk, så som man kan förvänta sig av en bok som utspelar sig vid hitlers tid. Men det ger också en insikt över hur det var på den tiden. Jag kan även säga att jag älskar de små citaten eller anekdoterna eller vad man nu kallar dem (Det som är skrivet i fetstil) som är skrivet i böckerna. Jag kan även nämna att jag tycker det är väldigt intressant att läsa utifrån dödens perpektiv. Jag förväntar mig mycket av denna bok och jag hoppas att den levererar. 

Så, det var dem böckerna som jag läser just nu, för väl försöka göra några liknande inlägg i framtiden. En recension kommer nog komma upp på i alla fall en eller två av böckerna (Kommer nog inte recensera Percy Jackson då det lätt kan spoila).
  
En kommentar publicerat i böcker
Taggar: Bookgasm, Böcker, bok, books, fantasy, läsa, recension, ya